A Párbeszéd politikusának köszönhetően el lehet jutni Soroksárról a belvárosba vonattal

A Párbeszéd politikusának köszönhetően el lehet jutni Soroksárról a belvárosba vonattal

A Párbeszéd politikusa elérte, hogy a MÁV a Budapest – Kunszentmiklós-Tass S25 elővárosi vonatot a Keleti Pályaudvarig indítsa. 

Mach Péter, a Párbeszéd pesterzsébeti önkormányzati képviselője 2016-ban indította el barátaival a „Vonattal a belvárosba!” mozgalmat. Petíciót indítottak, megkezdték az illetékes hatóságok, szervek, vállalatok bombázását is. 

Mostanra célba ért az ellenzéki politikus harca. 

Facebook-oldalán közölte: Sorozatos hosszabbítások után végre véglegesen eldőlt, hogy a normál menetrendbe illesztve is a Keleti Pályaudvar végállomással (Kőbánya-Kispest helyett) közlekedik a Budapest – Kunszentmiklós-Tass S25 elővárosi vonat.

Hozzátette: Ennek köszönhetően Pesterzsébetről, Soroksárról, Dunavarsányból, Délegyházáról vagy Dunaharasztiból is gyorsabb bejutni tömegközlekedéssel Budapest centrumába, mint autóval. A pesterzsébeti Duna-partról például 17 perc alatt lehet közösségi közlekedéssel a belvárosba jutni az eddigi 60 perc helyett.

A június 20-tól érvényes menetrend innen letölthető.

(Kiemelt kép: Mach Péter Facebook-oldal)

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Újabb lépés az emberségesebb Budapest felé

Budapest főpolgármester-helyettese ivókutatakat adott át az M3-as metró állomásain. 

  • 2020.07.02

Karácsony: Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Budapestnek végre olyan politikus áll az élén, aki nemcsak ígérget a kampányban, de betartja a szavát és tényleg azoknak az érdekét nézi, akik megválasztották: Karácsony Gergely!

  • 2020.06.30

Csúsztatott iskolakezdés lehet Budapesten

Csúsztatott, 9 órai iskolakezdést javasol a főváros a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezés részeként - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.