Felesleges és egyre drágább: így épülnek itthon a stadionok

Felesleges és egyre drágább: így épülnek itthon a stadionok

Méregdrágán készültek eddig is, most már csillagászati áron mérik. A Bozsik csúcsot döntött, a pécsi előbb-utóbb lepipálhatja.

Nem volt egyszerű, de csak feltornázták: a felcsúti csókos csicskák cégei 17 milliárdot számláznak ki a Bozsik stadionért, hiába indult 12-ről. Stadionok között a Bozsik a legdrágább király.

Ha Magyarországon nagyobb építkezés kezdődik, akkor a Fidesz-közeli oligarchák elugrani sem tudnak a kivitelezés elől. És ha már ők csinálják, miért ne kérhetnének szemérmetlenül magas összeget, úgyis csak az adófizetők pénze bánja. Erre bólint rá újra- meg újra Orbán Viktor.

Még drágább a stadionod

Július elején derült ki, hogy a vámpírkormány tovább apasztja a Gazdaságvédelmi Alapot: 6,6 milliárd pluszt különítettek el a Bozsik befejezésére.

Az eredeti terv szerint 11,8 milliárdért vállalta a munkát két felcsúti érdekeltségű cég. Alvállalkozóként meghívták Mészáros Lölőt is a buliba, nehogy valami állami dologból kimaradjon. Az ilyen-olyan pénzek elkülönítése után végül 17 milliárd forintnál állapodott meg az összeg.

Ha valakinek hiányzott volna ide még valami, mondjuk egy állatszobor, akkor nyugodjon meg: lesz az is, a kormány kedvenc képzőművésze, Szőke Gábor Miklós egy oroszlánnal gazdagítja a látképet. Nyilván ezt is a mi adónkból.

Az eddigi legdrágább

Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk vele, kik építik és mennyiért a Bozsikot, a legutóbbi beruházásokhoz képest is jelentősen megdrágult stadiont felhúzni. A 8000 férőhelyes kispestinél az eddigi legmagasabbak a költségek.

  • A diósgyőri (14600 fő befogadására képes) stadion 13 milliárdért épült,
  • a fehérvári (14000 fős) 14 milliárdért,
  • a szegedi (szintén 8000 férőhelyes) 13,4 milliárdért.
  • Az épülő pécsi (5-8 ezer fős lehet) 12-18 milliárd forintba kerülhet, azonban kivitelezés közben a számok szinte kivétel nélkül emelkednek. Ahogy a Bozsiknál is. 
A gazdasági válság kellős közepén mi másra lenne szükségünk, mint egy méretes sportpályára.
A munkanélküli százezrek majd koldulhatnak a bejáratnál, miközben Orbán Mészárossal karöltve vörös szőnyegen ünnepélyesen bebokázik. Hiába nyújtják a kezüket, felcsúti Viktor eddig sem segített, és azután sem fog.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

Orbán kultúrharcosa 6,6 millió közpénzt ad gitáros haverjának

Az 5,3 milliárdos könnyűzenei támogatást ugyan nem Demeter Szilárd oszthatja szét, de "egy kis aprót" azért juttat zenésztársának.

  • 2020.08.06

A DK után az LMP-re uszította Orbán a Pártállami Számvevőszéket

A politikai megrendelésre dolgozó ÁSZ úgy látszik végigmegy a teljes ellenzéken.