Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

Az Európai Bizottság hétszázötven milliárd euróval toildaná meg az EU jövőre kezdődő hosszútávú költségvetését. A 2024 végéig felhasználható európai helyreállítási alapból hazánk mindent egybevetve legalább 15 milliárd euróval részesedne - írta meg a Népszava. Erre a haírre reagált Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője.

Szabó szerint Orbán egyfolytában az EU ellen hergeli az embereket, pedig ha nem lennénk uniós tagok, akkor most igazán nehéz helyzetben lennénk.

Tökéletes példa erre a nemrég benyújtott magyar költségvetés. Abban sajnos alig van érdemi forrás a gazdaság újraindítására - világított rá a képviselő. 

Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás körvonalazódik. Ha a tagállamok elfogadják, akkor 750 milliárd eurós lesz a csomag, amiből mi 15 milliárdot kapnánk (részben vissza nem térítendő támogatás, részben kedvezményes hitel formájában). Ez mai áron számolva nagyjából 5000 milliárd forint. Persze ha ezt is Mészáros, Tiborcz, Szíjj, meg a többiek kapják....

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

A budapestiek elsöprő többsége nem kér a tűzijátékból

Még a fideszes szavazók fele is felelőtlen és esztelen pénzszórásnak tartja, és inkább a Lánchíd felújítására költenék az árát.

  • 2020.07.02

MSZP: a cserbenhagyás helyett az újjáépítés költségvetésére van szükség!

Az egészségügyre és a szociális területre fordított források növelését szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a szocialista párt két országgyűlési képviselője.

  • 2020.07.02

Törvénytelen luxusépítkezésekkel rombolja a tájat a NER-elit Tihanyban

Kiirtják az erdőt és elhordják a hegyet, csak hogy az övék legyen a legszebb panoráma.