Szabó Szabolcs: Trianoni fájdalom és felelős cselekvés

Szabó Szabolcs: Trianoni fájdalom és felelős cselekvés

Megkapó sorokkal emlékezett meg Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője Trianon 100. évfordulójáról.

A mai napig fájó és felkavaró, ha belegondolunk, hogy mennyire érzéketlen, és igazságtalan volt a békediktátum. Az ugyanis figyelmen kívül hagyta az etnikai-nemzetiségi viszonyokat, nem volt tekintettel a magyar történeti-kulturális hagyományokra, az emberi sorsokra, családi kötelékekre, gazdasági vonzáskörzetekre - írta Facebook-oldalán Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő.

Szabó Szabolcs: A felelősség vizsgálatánál azonban előre mutatóbb, ha felelősen gondolkozunk a Kárpát-medencei népek együttéléséről, és az abban rejlő lehetőségekről.

Csepel és Soroksár képviselője szerint akkor járunk el helyesen, ha sérelmek felemlegetése helyett, a dolgainkat vesszük számba, és teszünk azért, hogy minden magyar számára nyíltan vállalva megélhető legyen nemzeti identitása. Továbbá legyen számára és családtagjai számára hozzáférhető anyanyelvű oktatás éljen Magyarországon, vagy annak határain kívül.

Akkor járunk el helyesen, ha közösen teszünk azért, hogy az elődeink által létrehozott, illetve felhalmozott kulturális örökség fennmaradjon. Ehhez felelős politika szükséges, párbeszéd és együttműködés a környező országokkal, és persze a részükről is.
Szabó azt is leírta, ő maga is gyakran jár a határon magyarlakta területekre. Túrázik, beszélget az ott élőkkel, tartja a kapcsolatot ottani magyar politikusokkal. 

Az országgyűlési képviselő teljes megemlékezése itt olvasható:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Túl szigorúnak tartja pofátlanul enyhe ítéletét a pedofil fideszes

Amerikában 5 év letöltendő börtön várna Kaleta Gábor fideszes pedofilra, itthon szabadon engedik, mégis enyhítésért fellebbezett a degenerált mocsok.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.