Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Ha a Fidesz-kormány éppen nem árt, akkor sem használ. De általában árt.

A "senkit nem hagyunk az út szélén" szállóige már a kimondásakor a vicc kategóriájába tartozott. Azóta Orbán számtalanszor bizonyította, hogy teljesen hidegen hagyja az emberek sorsa.

Ha valaki nem tartozik a NER maffiacsaládjába, azt az út szélén hagyják. És még örülhet, hogy ennyivel megúszta.

Alábbi összeállításunkban megmutatjuk, hogy az elmúlt hetekben kik voltak azok, akiket cserben hagyott a vámpírkormány.

 

1. Munkavállalók  

Orbán szócsöve, Gulyás Gergely a csütörtöki Kampányinfón bejelentette:

Nem hosszabbítják meg a cégek számára az állami bértámogatási programra való jelentkezést.

Ez azt jelenti, hogy az eddig ezzel a támogatással ügyeskedő cégek simán el fogják küldeni a számukra csak terhet jelentő dolgozóikat. A koronavírus robbantotta ki a válságot, de a Fidesz-kormány az, ami elmélyíti. Miután hónapok óta nem tesznek érdemi lépést a bérből és fizetésből élők megsegítésére, már nem hibáztathatják a vírust. Akinek a kormány hibájából éhezik a családja, az biztos nem fog rájuk szavazni 2022-ben.

 

2. KATA-s kisvállalkozók

Miközben a Fidesz-maffia a baráti nagyvállalkozókat milliárdokkal támogatja a koronavírus ürügyén, a járvány miatt igazán kiszolgáltatott helyzetben lévő kisvállalkozókat nem csak, hogy nem támogatja, de bünteti.

40%-os büntetőadót vet ki a vámpírkormány a KATA-sokra.

Komolyan, mint a zsarnok király a középkorban. Kiürül a kincstár, mert osztogatnak a "nemeseknek" meg szórják a pénzt a drága udvartartásra, aztán kiküldik a behajtókat, hogy húzzák le a népről az utolsó bőrt is.

 

3. Gazdák

Mint ahogy a vállalkozók közül is csak a Mészároshoz hasonló milliárdosokat segíti a Fidesz, úgy a gazdák közül is csak a Mészároshoz hasonló nagybirtokosokat támogatják. A valóban segítségre szoruló kisgazdákat kivéreztetik, földjeiket pedig lenyúlják.

Több, mint 5000 gazda vár több, mint egy éve a beígért agrártámogatásra. Hiába.

Ahhoz képest, hogy Orbán szívesen tetszeleg a vidéki egyszerű ember szerepében, valójában magasról tesz azokra, akik tényleg a földből élnek. Mármint a sajátjukból próbálnak megélni, nem a más földjének kisajátításából.

A gazdákon kívül az általuk tönkretett halászokat sem segíti a kormány. Négy éve várnak a beígért kárpótlásra. Azóta családok mentek tönkre, emberek haltak meg.

 

4. Betegek

Magyarországon rohad az egészségügy, ez tény. Orbánék nem akarnak hozzányúlni, mert nekik telik magánkórházra Svájcban. A szegény ember meg addig fontos csak, amíg képes gürcölni. Ha megbetegszik magára vessen.

Aki nem tudja fizetni a TB-t, attól a vámpírkormány minden orvosi ellátást megtagad.
A munkanélküliek, a szegények és a hajléktalanok, akiknek nincsen rendben a társadalombiztosítása, csak sürgősségi ellátásra lesznek jogosultak. Az meg tudjuk, hogy milyen. Ha a TB nélkül maradottak is mind oda tódulnak, akkor 8-12 óra helyett akár napokat kell majd várni.

A kormány már teszteli a rendszert a fogászatoknál. Hat megyében nincs sürgősségi ellátás. Az ott lakó 2 millió magyarnak, akár 2-3 órát is utaznia kell, mire megérkezik a budapesti ügyeletre. Itt aztán megkezdődik az 3-4 órás várakozás, ami után lehet, hogy csak egy hónappal későbbre szóló időponttal kénytelen távozni a fájó fogával szenvedő beteg.

 

5. Zenészek, koncertszervezők

A koronavírus elsöpörte a teljes 2020-as fesztiválszezont. Hónapokig még kisebb koncertek sem lehettek. Ez megviselte és kivéreztette a zeneipart. A kormány szándékos halogatása pedig csak tovább rontott a helyzeten. Nem csak a zenészeket, de a háttérmunkásokat, hangmérnököket, világosítókat, szervezőket, de még a büféseket és a vécésnénit is.

Na persze Demjén Rózsinak meg a lázadóból királyi udvari bolonddá süllyedt Nagy Ferónak nem kell aggódnia. A Fidesz kultúrpolitikusai majd jól kitömik az Orbánnak benyaló, rendszerhű előadókat.

Mint a zenekari haverját pénzelő kutyaütő basszusgitáros, Demeter Szilárd. Így termeli ki a NER a rendszernek becsicskuló, gerinctelen zenészek hadát, miközben a valódi művészeket és az őket segítőket hagyják éhen halni.

 

Miközben Orbán veje luxusbirtokán siránkozik, ha nem láthatja a tengert, a magyarok nagy többsége még csak nem is álmodhat nyaralásról. A szomorú helyzet az, hogy lassan ott tartunk, hogy az lesz a luxus, ha nyáron legalább frissítő gyümölccsel hűsíthetjük magunkat. Sokan ezt már ma sem tehetik meg.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.

  • 2020.09.11

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

A politikai tartalom nem változott, csak szelídebb külsővel igyekeznek álcázni az orbánista propagandát.